PLATOU GYROS ” ILLIAS “

Gyros:                                                                    Gyros 160-200 gr./ portia
  • Gyros porc                                    Produsul congelat se pune direct pe aparat si se prajeste astfel incat carnea sa nu se arda si
  • Gyros pui                                       sa ramana suculenta. Pe perioada prajirii se stropeste cu amestec de apa,ulei de masline si
  • Gyros vitel                                     lamaie
Greek pita:
  • Pita 17 cm – 75 gr.                         Dupa decongelarea lenta, produsul se pune pe grill pana face o crusta crocanta(maxim un
  • Pita 21 cm – 110 gr.                      minut).Se pulverizeaza un amestec de ulei de masline,lamaie si oregano. Se taie in 4.
Cartofi:
  • Cartofi pai 9/9                                 Cartofii congelati se pun in fripteoza la 180°C, timp de 3-5 minute(conform specificatiilor
  • Cartofi wingers                                de pe ambalaj). NU MAI MULT SAU MAI PUTIN DE 10% DIN CANTINATEA DE
  • Cartofi rondele                                 ULEI A FRIPTEOZEI. Se condimenteaza cu condiment pentru cartofi prajiti.
Sosuri:
  • Tzatziki                                              Sosuri consistente, specific gastronomiei grecesti ce au la baza iaurt 10% grasime-
  • Tyrosalata                                         termorezistent, crema din branza feta, legume, suc de lamaie.
  • Htipiti                                                 Pentru detalii consultati catalogul sosurilor grecesti.
Alte ingrediente:
  • Rondele ceapa proaspata
  • Oregano
  • Sfert de lamaie